ogresfakti Publicēts: 2010-03-20 13:05:00 / Sabiedrība
Ziņot redakcijai
Pēc bargas ziemas beidzot sācies atkusnis, taču vēl tiek solīts arī vēsāks laiks. Vēl varam paveikt ko tādu, kas aizejošo ziemu padarīs saldāku.
Kāda "Ogres faktu" lasītāja stāsta par pieredzi, ko guvusi, viesojoties pie draugiem Bostonā. Janu draudzenes pacienājušas ar kādu īpašu gardumu - īpaši pagatavotu sniega "saldo".
"Vislabākais ir tikko uzsnidzis, tīrs sniegs. Pagrāb tikai virsiņu, kas tāda čaukstošāka, pufīgāka, ieliec blodiņā un pievieno kondensēto pienu. Tik vienkārši, bet sanāk kaut kas pasakains!" stāsta Jana.
Būtiski, lai sniegs būtu svaigs, nupat uzsnidzis un vēl nesablīvējis, jo deserta burvības pamatā ir kontrasts starp sniega čauganumu un kondensētā piena blīvumu. Jana atzīst, ka ar šobrīd kūstošo sniegu maksimālu garšas efektu gūt nesanāks, tādēļ vislabāk mazliet nogaidīt - iespējams, ka vēl šopavasar vismaz uz mirkli tiksim arī pie svaiga sniedziņa. |