Fakti.lv
Autorizācija

Lietotājs:
    Parole:

Noderīgas saites:

ikskile.lv
  Publicēts: 2013-10-12  08:22:00 /
 
 Ziņot redakcijai  

   

Rudens ir īstais laiks, lai baudītu pašmāju dārzeņus,gardus un enerģijas pilnusēdienus, tāpēc, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs viesojoties Ikšķiles vidusskolā 4. a klasei, pagatavoja rudens dārzeņu sautējumu kopā ar kuskuss salātiem.

Ikšķiles vidusskolas 4. a klases skolēniem nodarbība Rimi pavārskolas ietvaros sagādāja īpašu prieku un gandarījumu. Turklāt arī skolotāju iedvesmoja jaunām pavārmākslas idejām, jo tieši pēc viņas iniciatīvas un aicinājuma Aikāgaršo šefpavārs viesojās Ikšķiles vidusskolā. „Šādas nodarbības palīdz skolēniem apgūt jaunas prasmes un iemaņas, kā arī mudina skolotājus jaunām, radošām idejām un darbiem,” atzīst Ikšķiles vidusskolas skolotāja Ieva Radziņa-Sproģe.

Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs nodarbības ietvaros skolēniem mācīja, kā pašu spēkiem pagatavot vienkāršu un veselīgu maltīti. Tāpat skolēni kopā ar šefpavāru apguva sabalansēta uztura priekšrocības un pārrunāja veselīgas maltītes veidošanas principus. Kā norāda Ikšķiles vidusskolas 4. a klases skolotāja Ieva Radziņa – Sproģe, ļoti būtiski ir ēst veselīgi un zināt veselīga uztura pamatprincipus, jo tas skolēniem sniedz papildus enerģiju un spēju koncentrēties mācībām.

Ikšķiles vidusskolas 4. a klases sautējums ar kuskusa salātiem jeb „Rudens Ikšķilē”

Iznākums: 4 porcijas

Nepieciešams:

Sautējumam

•Vistas fileja – 200 g
•Briseles kāposti – 10 gab.
•Paprika - 1 gab.
•Cepamķirbis - 140 g
•Ziedkāposti – 150 g
•Burkāni – 1 gab.
•Seleriju sakne - ½ gab.
•Kartupeļi - 2 gab.
•Ķiploks – 3 daivas
•Selection by Rimi tomātu mērce – 3 ēdamk.

Salātiem

• Kuskuss – 1 glāze
• Chery tomāti – 100 g
• Pētersīļi – pēc izvēles
• Rimi saldētie zirnīši – pēc izvēles
• Selection by Rimi olīveļļa ar baziliku - 2 ēdamk.
• sāls un pipari – pēc garšas

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Pagatavošana:

1.Noskalo un notīra visus dārzeņus
2.Sagriez dārzeņus vienāda lieluma gabalos
3.Katliņā, taukvielās apcep burkānus un pievieno kubiņos sagrieztu vistas fileju
4.Cep 5 minūtes, pievieno seleriju sakni un ķiplokus. Sautē 5 minūtes, uzliekot katliņam vāku un pievienojot nedaudz ūdeni
5.Pievieno pārējos dārzeņus un turpini sautēt, ik pa laikam apmaisot
6.Ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni, lai nepiedeg
7.Sautējums būs gatavs, kad visi dārzeņi būs mīksti, bet kraukšķīgi
8.Noņem sautējumu no uguns un viegli iecilā tomātu mērci, lai dārzeņi nesašķīst biezenī
9.Pagatavo kuskuss, kā norādīts uz iepakojuma, pievieno zirnīšus, smalki sagrieztus pētersīļus. Pievieno uz pusi grieztus tomātiņus un sajauc ar olīveļļu.

Aikāgaršo padoms!

Kuskuss salātus vari pasniegt kopā ar sautējumu, vai izmantot kā uzkodu.




Pievienot komentāru:     

   Vārds vai segvārds:*
  Skaitlis "7":*   
   Komentārs:*

    


Portāla Fakti.lv vadība neatbild par rakstiem pievienotajiem apmeklētāju komentāriem, kā arī aicina to autorus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā rakstu komentēšanas iespēja var tikt liegta.

        


 1. 

1
Aktuāli
Jaunākās ziņas
Arhīvs
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


© JP. Visas tiesības rezervētas.  | Kontakti  | Reklāma portālā  | Komentāri portālā  | Autortiesības